למחפשי בית/דירה:
דירות מתפרסמות בדרך כלל כחודשיים לפני הפינוי.
אז לא להתייאש ולא להילחץ. עוד לא פגשתי משפחה שלא מצאה היכן לגור בסופו של דבר. חשוב לתעל את האנרגיה בצורה הגיונית, ולכן במידה והביקור נעשה בתקופה ארוכה יותר ממועד החזרה, ממליצה בעיקר לגשש, לסייר בשכונות שמעניינות אתכם, להכיר את האזור, מסגרות החינוך, אזורי החוגים הקרובים, תחנות אוטובוס (למי שרלוונטי) וכו'.
החשוב הוא לזכור שכרגע זה עוד מוקדם, ולא להכנס ללחץ שלא לצורך כרגע.
טיפ: אם לא תמצאו דירה בביקור הנ״ל ותצטרכו להמשיך לחפש מחו״ל, צלמו לעצמכם אזורים רלוונטיים, רחובות שמעניינים אתכם, ופינות שיוכלו לעזור לכם להיזכר לכשתחפשו.
חינוך:
נסו לקבוע ולהיפגש עם מחלקת החינוך, שם תקבלו את המידע החשוב ביותר לגבי חינוך ילדיכן (פנים מול פנים או
טלפונית).
במידה ומצאתם דירה:
א. עדכנו את מחלקת החינוך ומסגרות החינוך.
ב. ואםכבר ידוע היכן הילדים יהיו משובצים, נסו לבקר במסגרות החינוך, לשוחח עם היועצ/ת או מי שאמון על תלמידים חוזרים, ואף לבקש שיתנו לכם פרטי התקשרות של ילדות/ים שילמדו בכיתה עם ילדיכם/ן. זה נחמד לדעת מראש עם מי ילמדו ולהתחיל ליצור קשרים. בנוסף – נסו להכנס לפרוייקט השאלת הספרים בבית הספר אם הוא קיים (יוצא זול יותר וחוסך לכן את ההליכה לרכוש ספרים לבד).
ג. צרו קשר עם השכנים, ספרו שתגיעו בקרוב, וככה קבלת הפנים תהיה קלה יותר לכשתגענה לארץ.
ד. מומלץ למדוד את החללים בדירה בכדי לתכנן איזה ריהוט להביא/לרכוש , וגם כדי שתוכלו להסתכל מידי פעם כשתחפצו.
צילומים:
בנוסף, אם יש דירה, הראו (אם הילדים כאן אתכן) או צלמו לילדים את האזור, מקומות שיכולים לעניין, כולל אטרקציות, מסעדות, גני שעשועים וכו, שתישאר להם תמונה בראש.
חוגים:
מומלץ לברר על חוגים באזור, כאלו שיכולים לתת לילדים תחושה שיש מה לצפות.
חשבון בנק:
למי שיש חשבון בנק בישראל, ממליצה להעלות לנייד את האפליקציות bit ו PayBox .הן יהיו מאד שימושיות
לכשתחזרו.
ואפרופו חשבון בנק – אם יש לכם חשבון ותיק, זה הזמן לרענן ולעורר אותו. ניתן גם להתחיל תהליך של פתיחת חשבון של מי שאין. לקבוע פגישה בבנק, לברר מה צריך להביא לכשתגיעו בשביל לפתוח חשבון וכו׳. (ברשימת נותני השרותים באתר ״הבית לשבים לישראל״, וגם כאן במידע הנוסף, ניתן לקבל מידע לגבי הבנק הבינלאומי – שעובד ומעניק הטבות לתושבים/ות חוזרים/ות).
מקור תעסוקה:
למי שיצטרך למצוא עבודה חדשה- זה הזמן לנטוורקינג. להתחיל לפרסם בקרב כל מי שאתם מכירים שאתם מחפשים עבודה. בלי להתבייש. נטוורקינג היא כלי יעיל מאד וממליצה להשתמש בו.
(ברשימת נותני השרותים באתר ״הבית לשבים לישראל״, וגם כאן במידע הנוסף, ניתן לקבל מידע לגבי יועצת קריירה, מידע בנוגע לכתיבת קורות חיים ומפגשי אונליין בנושא).
ומה עוד? (לא פחות חשוב)
– טיילו בארץ, תתחילו להתחבר אליה מחדש, והפעם לא במשקפיים של ״באנו לבקר״ אלא כתושבי הארץ. פתאם תראו דברים אחרת. תציפו דרך הרגליים (או הרכב) זכרונות ישנים, ריחות ישנים, טעמים ישנים.
– עניין אחרון והכי חשוב לדעתי, כי הוא ייצבע לכן את כל חוויית השיבה- תזכרו להנות מהביקור, ותבואו ברוח חיובית. קבלו סיטואציות שחדשות לכן, בהבנה, ואפילו בהומור. חשוב לא להכליל כל סיטואציה ולהפוך אותה לחוויה טוטאלית. יש לנו נטיה כזו בהתחלה, זה טבעי, אבל צריך לזכור שההתחלה מאתגרת ולא משקפת את המשך החיים השגרתיים.
וכמובן – שתפו אותנו, בקהילת הפייסבוק "הבית לשבות לישראל, ובקבוצות הווטסאפ של התושבים החוזרים, בתחושות, בחוויות, במחשבות. פה נביןבין אתכם, נעזור לכם לשים הכל בפרופורציות, נתמוך, ניתמך, נלמד מכם, ונלמד אתכם.
למידע נוסף:
לרשימת הטבות של נותני שרותים המתמחים בשיבה לישראל
לקבלת פרטי התקשרות והטבות לתושבים חוזרים – הבנק הבינלאומי
שרות ייעוץ, ליווי וסיוע לתושבים חוזרים בתהליך החזרה לישראל מהתלבטות אם לשוב ועד התאקלמות מלאה
לטיפול/אימון רגשי והדרכת הורים לתושבים חוזרים
לרשימת הרצאות, מפגשים וסדנאות לתושבים החוזרים
לקבלת פרטי התקשרות והטבות – יועצת קריירה רויטל אליאס
בהצלחה!